Sayfalar

14 Temmuz 2019 Pazar

Biyomedikal Teknikerliği

         Biyomedikal tıbbi cihazlarla ilgilenen, tıbbi cihazlarının çalışma prensibini öğrenen, arıza tespiti yapıp, arızaya müdahale eden bakım onarım faaliyetleri geliştiren bir daldır. Meslek lisesi mezunları biyomedikal teknisyeni, yüksekokulu bitirenler biyomedikal teknikeri, üniversite mezunları ise biyomedikal mühendisi ünvanı almaktadır. 
      Hastanelerde ve tıbbi cihaz firmalarında iş olanakları bulunmaktadır. Biyomedikal denilince başlangıçta tam anlaşılamadı hatta biyokimya ile karıştırıldı. Zamanla tıbbi cihazlar konusunda bilgili oldukları anlaşıldı. 
    Biyomedikal teknikerleri hastanelerde istihdam edilmeden önce tıbbi cihaz arızalarına elektrikçiler müdahale ediyor, fazla bilgi sahibi olmadıkları için basit arızalarda bile mecburen tıbbi cihaz firmalarından destek alınıyordu.    
    Biyomedikal teknikerleri başladıktan sonra basit arızaları çözmeye, büyük arızalarda ise arıza kaynağını tespit edip sadece o malzeme temin edilerek arıza giderilmeye başlandı. Hastanelerde belli aralıklarla tıbbi cihaz bakımı yapılarak cihazların ömürleri uzadı. Tıbbi cihaz firmaları da biyomedikal mezunlarını işe almaya başladı. Sağlık Bakanlığı da biyomedikal mezunları istihdamına önem vermektedir. Hastanelerde biyomedikal mezunu çalışan sayısının artmasıyla, tıbbi cihazların ömrü artacak, dışa bağımlılık azalacak ve milli sermayemiz ülkemizde kalacaktır. 
    Yolunuz açık olsun biyomedikalci arkadaşlar... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder